Over mij

Brigitte van Bakel ( Amsterdam 1987) worstelt op het podium met zichzelf, met de maatschappij,  maar vooral met zichzelf in de maatschappij.  Brigitte verlangt uitleg, een handleiding, goedkeuring van boven. Iets om haar gerust te stellen.

Brigitte wil een heldendaad verrichten, maar niet om gezien te worden. Hoewel ze het wel fijn zou vinden als het gezien wordt. Niet dat het daar om gaat, natuurlijk. Brigitte is onrustig. Brigitte maakt zich zorgen. Brigitte is in paniek.  Daarom staat Brigitte op het podium om U gerust te stellen, want als U gerustgesteld bent, dan is zij het ook.

Brigitte is in 2017 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie met haar voorstelling ‘De stille migrant’.  In deze voorstelling ging zij op zoek naar haar Kaapverdiaanse identiteit en wist ze op een bijzondere manier haar persoonlijke verhaal  te verbinden met de zoektocht van het Kaapverdiaanse volk naar identiteit.

De afstudeercommissie oordeelde over haar voorstelling als volgt:

“Brigitte is een innemende persoonlijkheid die je vanaf het begin meeneemt in haar verhaal, waar ze bovenuit weet te stijgen en waarmee ze de zaal uiteindelijk ontroert achterlaat. De voorstelling is een geslaagde verstrengeling van een persoonlijk en maatschappelijk verhaal.”

Momenteel is  Brigitte werkzaam als schrijver en actrice bij ‘Club Cabaret’ een interactieve voorstelling en grootschalig onderzoek naar humor en maatschappelijk engagement onder jonge makers  in deze tijd.

Contact

Heeft u vragen? Stel ze dan gerust!